Ο μαθητής του ΓΕΛ Νεάπολης της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, Ηλίας Θεοχάρους, είναι ένας από τους τρεις (3) μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο που θα βρεθούν στον 35ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, από 9 έως 14 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο μαθητής, ο οποίος υπέβαλε στις 18/06/2024 εργασία σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας διά της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, θα αποτελεί μέρος της Εθνικής Αποστολής, με σημαντικές πιθανότητες διάκρισης.

Η εργασία του με τίτλο « Σχηματισμός οργανικής ένωσης με ιοντικό δεσμό» διακρίθηκε ανάμεσα σε πληθώρα άλλων. Κομβική υπήρξε η προσέγγιση του μαθήματος της χημείας από την καθηγήτρια του σχολείου, κ. Γκούζου Στέλλα, εμπνέοντας τον μαθητή με την χρήση υπολογιστικής χημείας να συνθέσει μια νέα χημική ένωση.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς τους βοηθά να εμβαθύνουν στο γνωστικό αντικείμενο και να αναπτύξουν όνειρα για το μέλλον τους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο, όσο στο σύλλογο διδασκόντων του ΓΕΛ Νεάπολης για αυτή τους την επιτυχία.

Επίσης, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η διάκριση αφορά μαθητή μικρού, επαρχιακού, δημόσιου σχολείου, πράγμα που καθιστά την επιτυχία του παιδιού ακόμη πιο σημαντική και μας δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί μας, όπου κι αν υπηρετούν, παράγουν υψηλής ποιότητας έργο.