Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργο Ευκολίδη είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2024 η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου, συνοδευόμενη από τον Συνεργάτη της Βαγγέλη Μανταφούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε και η Ειδική Συνεργάτης του Δήμου Κοζάνης, Υπεύθυνη για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς Κέλλυ Στεφανίδου, ο κ. Ευκολίδης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο περισυλλογή-στειρώσεις και υιοθεσίες.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο αριθμό των αδέσποτων ποιμενικών σκύλων που εντοπίζεται στην περιοχή μας καθώς και στο νέο νομικό πλαίσιο που θα ισχύει πανελλαδικά από τις 21 Ιουλίου για τα δεσποζόμενα ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, η κα Δημοπούλου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην επιστημονική εσπερίδα για το περιβάλλον που θα λάβει χώρα στις 18:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τη συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων.