Η οργάνωση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κάθε σπιτιού. Διευκολύνει την καθαριότητα και είναι καθοριστικός παράγοντας της χρηστικότητας ενός σπιτιού. Ωστόσο δεν είναι όλα τα αντικείμενα το ίδιο εύκολο να οργανωθούν. Η κύρια αρχή που πρέπει να έχετε κατά τη διαδικασία της οργάνωσης είναι ότι το κάθε αντικείμενο, όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι θα πρέπει να έχει τη θέση του. Επιπλέον, μην παραλείπετε να κάνετε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο εκκαθάριση σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού ώστε να κρατάτε όσα πραγματικά χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε. Στο άρθρο που ακολουθεί, έχουμε καταγράψει κάποιες κατηγορίες αντικειμένων που συνήθως μας δυσκολεύουν αρκετά να τα αποθηκεύσουμε σωστά και τα διατηρήσουμε τακτοποιημένα σε βάθος χρόνου.

Κοσμήματα

Τα κοσμήματα λόγω του μεγέθους και της ποικιλομορφίας τους είναι αρκετά δύσκολο να αποθηκευτούν. Η σωστή φύλαξή μπορεί να αποτρέψει φθορές, απώλειες και να χαρείτε τα αγαπημένα σας κοσμήματα για πολλά χρόνια. Αν ο χώρος του δωματίου σας το επιτρέπει η ιδανική επιλογή είναι να πάρετε ένα μπουντουάρ με φώτα. Επιλέξτε ένα μπουντουάρ που να διαθέτει πολλές και μικρές θήκες στις οποίες να μπορείτε να τοποθετήσετε ξεχωριστά κάθε κόσμημα ή 2-3 μαζί. Για επιπλέον προστασία και αποφυγή οξειδώσεων τοποθετήστε το κάθε κόσμημα στο ειδικό κουτάκι του ή σε ένα υφασμάτινο πουγκάκι. Αν έχετε σετ κοσμημάτων όπως τα σκουλαρίκια, επιλέξτε να τα αποθηκεύετε πάντα μαζί ώστε να μπορείτε να τα βρίσκετε πιο εύκολα και να μην υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το ένα από τα δύο.

Κουζινικά

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους με το μεγαλύτερο όγκο αντικειμένων. Μεγάλες κατσαρόλες, πιατέλες, πιάτα, ποτήρια, σερβίτσια όλα πρέπει να τοποθετηθούν στα ντουλάπια της κουζίνας https://homeville.gr/product-category/%ce%ad%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%b1/%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82/. Η διαφορά των σχημάτων και των μεγεθών στα κουζινικά, τα κάνει δύσκολα στην αποθήκευση και το διαχωρισμό. Για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα και να κάνετε τα ντουλάπια σας λειτουργικά, θα πρέπει να ορίσετε συγκεκριμένη θέση για το κάθε είδος και αντικείμενο. Για τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα αναζητήστε ειδικές θήκες και διαχωριστικά που να ταιριάζουν στα ντουλάπια σας και να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τα οργανώσετε. Στην αγορά θα βρείτε επίσης διάφορες βάσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε με πρακτικό τρόπο ντουλάπια που έχουν δύσκολη πρόσβαση ή μεγάλο βάθος.

Εσώρουχα

Τα εσώρουχα συνήθως επιλέγουμε να τα βάλουμε όλα μαζί σε ένα συρτάρι. Με αυτό τον τρόπο όμως, κάθε φορά που μπορεί να ψάχνετε κάτι και να μην το βρίσκετε, ανακατεύετε και όλα τα υπόλοιπα και μπορεί να τσαλακωθούν. Προσθέστε σε αυτό το συρτάρι διαχωριστικά σε σχήμα πλέγματος, με μικρές θήκες προκειμένου να τοποθετήσετε κάθε ένα ξεχωριστά και με ένα άνοιγμα του συρταριού να μπορείτε να έχετε οπτική επαφή με όλα.