Με 25 ευρώ το μήνα μπορεί ένα παιδί να γίνει μέλος ενός συλλόγου μπάσκετ ή βόλεϊ στην Κοζάνη. Αυτό σημαίνει και τρεις προπονήσεις την βδομάδα μιας ώρας η καθεμιά. Όπως είναι κατανοητό είναι αδύνατον να βγάλεις αθλητές με τόσο λίγες ώρες άθλησης τη βδομάδα, όταν μάλιστα σε κάθε τμήμα συμμετέχουν πάνω από 15 παιδιά, πολλές φορές και 20. Όσο για τους χώρους είναι λίγοι, ακατάλληλοι και δεν επαρκούν .

Όταν υπάρχει ανεκμετάλλευτο το κλειστό της Λευκόβρυσης αλλά και του Λιάπειου .Στο πρώτο προπονείται μόνο το handball και υπάρχουν ώρες και για άλλους συλλόγους που δεν δίνονται. Σίγουρα το χειμώνα η κατάσταση στη Λευκόβρυση είναι δύσκολη με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά από το Μάιο ως και τον Οκτώβριο τουλάχιστον μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους συλλόγους.

Το κλειστό στο ΔΑΚ δεν χωρά τους πάντες. Ακόμα και τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες για όσα αθλητικά σωματεία συνεχίζουν τις προπονήσεις μπορεί να δοθεί κάποιες μέρες τόσο το Λιάπειο, όσο και η Λευκόβρυση .Είναι κρίμα να υπάρχουν γήπεδα και να μην διατίθενται.

Ακόμα και το κλειστό στον Άγιο Δημήτριο που παραμένει ανακμετάλλευτο μπορεί να δοθεί σε συλλόγους για δίωρες προπονήσεις τμημάτων , αλλά επίσης δεν διατίθεται .Αν θέλουμε να προχωρήσουμε οφείλουμε αρχικά να εκμεταλλευτούμε τις υπάρχουσες υποδομές και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε νέες. Και αν χρειαστεί να θερμανθούν κάποιοι χώροι, ας γίνει μια μελέτη από το Δήμο για το επιπλέον κόστος που αναλογεί σε κάθε σύλλογο.

Ι.Π.