Μεγάλη εκδήλωση τον 50 χρόνων Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με σύνθημα «Γράφουμε ιστορία αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός» πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 1 Ιουλίου στο Ξινό Νερό Φλώρινας.

Φέρνοντας στην επιφάνεια μνήμες από το 2ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή όπου πραγματοποιήθηκε στο Ξινό Νερό το 1976 , η κεντρική πλατεία γέμισε ξανά με κέφι και πολύ χορό.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Μιχάλη Τσιγγένη στέλεχος της ΚΝΕ όπου μεταξύ άλλων τόνισε «είμαστε εδώ στο Ξινό νερό που στις τελευταίες εκλογές οι κάτοικοι του χωριού ενίσχυσαν αποφασιστικά το ΚΚΕ, αναδεικνύοντας το 2η δύναμη με ποσοστό 18,22% … Είναι γεγονός πως η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια επιλογή που δεν μοιάζει με καμία άλλη αφού είναι επιλογή σε ευθεία αντιπαράθεση με το σύστημα και την ΕΕ…» επιπλέον αναφέρθηκε στην ομιλία του «Οι αντιθέσεις αυτού του συστήματος, του καπιταλισμού εντείνονται… οργανώνουν πολέμους για το ξαναμοίρασμα των αγορών.. Δεν είναι όμως παντοδύναμοι. Η εργατική τάξη, οι λαοί θα βρουν το δρόμο τους και τη δύναμη να εκπληρώσουν την ιστορική τους αποστολή. Το ΚΚΕ στην Ελλάδα βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο και παλεύει ακούραστα και ανυποχώρητα ν’ ανοίξει αυτή η προοπτική. »

Η βραδιά κορυφώθηκε με παραδοσιακό γλέντι από το συγκρότημα «Μουσικόραμα» όπου ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.