Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που διακινούνται στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία φέρονται να προέρχονται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ή ομάδας «ανωνύμων γονέων» και περιέχουν καταγγελίες κατά της διοίκησης και της λειτουργίας του σχολείου, οφείλουμε να προβούμε σε επίσημη δήλωση.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτά τα ψευδή και κακόβουλα δημοσιεύματα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι καμία τέτοιου είδους διαμαρτυρία δεν έχει διατυπωθεί επίσημα από το Σύλλογό μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 1566/1985, είναι ο μοναδικός θεσμικός εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων και κάθε διαμαρτυρία ή πρόταση βελτίωσης μπορεί να εκφράζεται αξιόπιστα και υπεύθυνα μέσω του ιδίου, νομίμως συγκροτημένου συλλογικού οργάνου. Διασφαλίζουμε επίσης την ανωνυμία, όπου κι αν χρειάζεται, για την προστασία όποιων ενδιαφερομένων τυχόν το ζητούν.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το κείμενο, που υπογράφεται ψευδεπίγραφα από δήθεν γονείς του σχολείου μας, είναι προϊόν παραπληροφόρησης και κακόβουλης προπαγάνδας. Αυτού του είδους οι ενέργειες όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μαθητών μας, αλλά δημιουργούν μια αδικαιολόγητη και βλαπτική αναστάτωση στην σχολική μας κοινότητα.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης λειτουργεί με υποδειγματική οργάνωση και συνεχώς βελτιώνει κάθε πτυχή της σχολικής ζωής. Αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στα εκπαιδευτικά αποτελέσματα των μαθητών μας, όσο και στην ευρύτερη αποδοχή και εκτίμηση που απολαμβάνουμε από την τοπική κοινωνία. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην αφοσίωση και το έργο των εκπαιδευτικών μας, στη συνεργασία των γονέων και στην υπεύθυνη και οργανωμένη λειτουργία του σχολείου. Τα παιδιά μας έχουν την ευκαιρία μιας ιδιαίτερα ποιοτικής εκπαίδευσης, που δίνει ώθηση στα ταλέντα και στις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις και δυνατότητες!

Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να στηρίξουν το σχολείο μας με την ενεργή συμμετοχή τους στον Σύλλογο, να εκφράζουν τις προτάσεις τους μέσα από τους θεσμικούς διαύλους και να παραμείνουν ενωμένοι για το καλό των παιδιών μας. Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και την καλή φήμη του σχολείου μας από τέτοιες αναληθείς και υπονομευτικές ενέργειες.

Ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση και την υποστήριξή σας.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης