Και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Region of Western Macedonia συμμετέχει με επίλεκτες, τοπικές, επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων & Ποτών της Βορείου Αμερικής, Ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Nikos Lissaridis θα βρίσκεται στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση ενώ, παράλληλα, θα συναντηθεί με επιχειρήσεις και φορείς που μπορούν να βοηθήσουν την εισαγωγή και διάθεση των εξαιρετικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας στη μεγάλη, αμερικανική, αγορά.

Η Ελληνική Εθνική Συμμετοχή πρωταγωνιστεί ανάμεσα σε 27 άλλες εθνικές συμμετοχές που βρίσκονται στο Level 3 του Εκθεσιακού χώρου JACOB JAVITS Convention Centre, φιλοξενώντας σημαντικούς εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (2023)

Εκθεσιακός Χώρος: 264.000 τ. πόδια.

Σύνολο επισκεπτών: > 13.200

Σύνολο πιστοποιημένων αγοραστών: > 6.000 από 39 χώρες

Τα προφίλ των αγοραστών αποτελούνται από:
– Λιανική: 43%. Μερικοί από τους σημαντικότερους αγοραστές λιανικής που παρευρέθηκαν στην έκθεση είναι η Amazon Fresh, η Blue Apron, η Costco, η Target, η Walmart, η Whole Foods κ.α.
– Διανομείς: 41%. Φημισμένοι διανομείς που έρχονται στην έκθεση είναι η Rainforest Distribution, η Renaissance Specialty Foods κ.α.
– Υπηρεσίες εστίασης: 16%. Αξιοσημείωτες εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση είναι η Delta Airlines, η Hawaiian Air, η Hello Fresh κ.α.

Εκτίθενται περισσότερες από 47 προϊοντικές κατηγορίες

Σύνολο εκθετών: 1.802 από 27 χώρες (1.028 μέλη Specialty Food Association από USA & 774 Εθνικά Περίπτερα και ανεξάρτητοι εκθέτες)

509 μέλη του Τύπου

https://www.specialtyfood.com/fancy-food-shows/summer

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Region of Western Macedonia

ANKO Δυτικής Μακεδονίας A.E.