Με το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι και την μπάντα «Μηδέν άγαν», στην πλατεία της Βλάστης, ανοίγει αύριο το βράδυ, Τετάρτη 3/7, η αυλαία των «Γιορτών της γης» το ορεινό, εναλλακτικό φεστιβάλ του Καλοκαιριού, με εκδηλώσεις, που θα εξελιχθούν σε ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μουσικές εκδηλώσεις κάθε βράδυ με δημοφιλή, νεανικά, συγκροτήματα και καλλιτέχνες στην περιοχή Τζούμκα, κάμπινγκ στον «Προφήτη Ηλία», βιβλιοπαρουσίαση, προβολές ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκδηλώσεις και σε συνεργασία με την «Καλλιστώ» για την Καφέ Αρκούδα, όπως και θεατρικό παιχνίδι μέσα στο δάσος για παιδιά με θέμα «Εάν ήσουν Αρκούδα», σεμινάρια τσόχας, αλλά και παρασκευής της Βλατσιώτικης πίτας.

Επίσης στη διάρκεια των «Γιορτών της γης» θα πραγματοποιηθούν δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα για παιδιά αλλά και κατασκευές με οικολογικά υλικά στην πλατεία και σε εμβληματικά σημεία της Βλάστης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται να ανηφορίσουν στην ειδυλλιακή Κοινότητα της Εορδαίας, πλήθος επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ κορυφώνεται την Κυριακή 7/7 με το «Γλέντι στο βουνό» και την ορχήστρα «Χάλκινη πανδαισία».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου
Πηγή: ertnews.gr