Αυτοπαρουσιάστηκαν οι δύο εταιρείες, Αυτοδιαχείριση και ΕΔΕΜ που προασπίζονται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών στην ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Εστίασης Ερμής στην Αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά την Τετάρτη το απόγευμα. Μάλιστα η πρώτη υπεραμύνθηκε του δικού της φορέα πετώντας αιχμές για τη δεύτερη. Πρότεινε στους επαγγελματίες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα τα τραγούδια που θέλουν και να επιλέξουν την ανάλογη εταιρεία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των επαγγελματιών εστίασης που αναγκάζονται να πληρώνουν και τις δύο εταιρείες και φυσικά αδυνατούν να ψάξουν ποια τραγούδια ανήκουν σε ποια από τις δυο εταιρείες.

Καταστηματάρχης διαμαρτυρήθηκε για τη στάση των ελεγκτών μιας και αναγκάζονται ως σπορ καφέ να πληρώνουν και τις δύο εταιρείες πέρα από τα συνδρομητικά κανάλια. Άλλος καταστηματάρχης διαμαρτυρήθηκε για τα ραβασάκια που έρχονται από τις δυο εταιρείες χωρίς να ελέγχεται το ρεπερτόριό του.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την ΕΔΕΜ εναντίον του Γρήγορη Τσαπατσάρη προέδρου της ΠΑΝΣΕΚΤΕ λέγοντας ότι είναι ιδιώτης και όχι επίσημος φορέας όπως αυτοαποκαλείται και πουλάει άδεια μουσικής. Όσο για τη δυνατότητα επιλογής φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων υπάρχει επιλογή εταιρείας κατά τη γνώμη του.

Για κακή νομοθεσία αναφέρθηκε ο κ. Καββαθάς ζητώντας εκ βάθρων αλλαγές όπως στο θέμα της αυτόφωρης σύλληψης του επαγγελματία.

Ι.Π.