Ως κατεπείγον θέμα έφτασε στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης η έγκριση σκοπιμότητας δημοπράτησης της πράξης αναβάθμισης προνοιακών υπηρεσιών στην ΠΔΜ 8 εκ ευρώ από το ΔΑΜ απόντος του Τάσου Φούντογλου .Τέσσερις φορείς συνέταξαν το διαγωνισμό .

Η κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου ανέφερε ότι αποκλείονται ΚΕΚ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας και το σύνολο των δικών μας φορέων .Δεν είναι ανοιχτός διαγωνισμός κατά τη γνώμη της, αλλά φωτογραφικός για να μοιραστεί χρήμα σε εταιρείες της Αθήνας. Θα δοθούν ουσιαστικά 12 εκ σε μεγάλε εταιρείες εκτός Δυτικής Μακεδονίας με τη σκοπιμότητα αυτών των καταρτίσεων από διάφορους φορείς να τίθεται εν αμφιβόλω σε μια περιφέρεια που δεν είτε ούτε μια επένδυση ούτε μια θέση εργασίας από το ΔΑΜ. Τόνισε επίσης θα γίνει συμβουλευτική εξ αποστάσεως με πρόσληψη ατόμων στην Αθήνα που θα υποστηρίζουν ανέργους και ευπαθείς ομάδες για να βρουν απασχόληση…

Είναι τσάμπα κόπος η κατάρτιση και η εκπαίδευση , αν δεν υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας είχε αναφέρει ο Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας -Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΔΑΜ το Δεκέμβριο του 2023. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι : «Δεν διαπιστώθηκε έμπρακτα ότι η μετάβαση είναι ισχυρό όχημα για την στήριξη των τοπικών αρχών. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί το φυσικό αντικείμενο χωρίς εκπροσώπηση από τις τοπικές περιοχές».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Κάρστεν Ράσμουσεν από Πτολεμαΐδα για τη Δίκαιη Μετάβαση: “Δεν έχουμε φτάσει σε υλικά αποτελέσματα”